לימודי מתמטיקה – תואר ראשון במתמטיקה
מייסדי Google מנוע החיפוש הפופולארי ביותר ברחביי העולם, ארי פייג' וסרגיי ברין היו בתחילת דרכם שני סטודנטים שקדנים ואנונימיים למחקר במתמטיקה, והיום אין כמעט אדם (לפחות בעולם המערבי) שלא שמע את שמם או השתמש במנוע החיפוש הפלאי שלהם. שלא כמו שנהוג היה לחשוב בעבר הלא רחוק, המתמטיקה איננה תחום לימודים אפרורי ומנותק.
המתמטיקה היא נסיכת המדעים המדויקים, ובשנים האחרונות היא ניצבת בחזית הטכנולוגיה, המדע והמחקר בעולם, ומשפיעה באופן עקיף וישיר על החיים של כולנו. יותר מכך, בעלי החזון שבינינו יאמרו לכם, כי המתמטיקה היא אחד התחומים החשובים ביותר במילניום.
מתמטיקה לקראת תואר מוסמך – "מגיסטר למדעים במתמטיקה" (M.Sc), אפשר ללמוד בכל אחת מהאוניברסיטאות המובילות בארץ (האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, הטכניון, אוניברסיטת בן גוריון, אוניברסיטת תל אביב, מכון ויצמן למדע ואפילו במכללה האקדמית לחינוך "אורנים", במסלול חינוכי).
ישנם שני מסלוליי לימודים: מסלול לתואר שני במתמטיקה יישומית ומסלול מחקרי לקראת דוקטורט ולימודיי המשך. מטרת הלימודים היא להעמיק ולהרחיב את הידע בתחומיי המתמטיקה המגוונים ולתת כלים כמו גם מיומנויות בתחומיי המתמטיקה המתקדמת ובשיטות מחקר חדישות. במרבית האוניברסיטאות ניתן לשלב לימודי מתמטיקה עם תחומים אחרים, כגון: מנהל עסקים, מדעי המחשב, פיזיקה ואפילו הוראה. תנאיי הקבלה ומסלוליי הלימוד משתנים בהתאם למוסד הלימוד, והלימודים נמשכים בערך כשנתיים.
תנאיי הקבלה ופרטים נוספים על לימודיי מתמטיקה בשלושת המוסדות המרכזיים בתחום זה בארץ:
האוניברסיטה העברית: לא מעט מבוגרי החוג למתמטיקה באוניברסיטה העברית הם היום מתמטיקאים ידועי שם בעולם כולו. כדי להתקבל לחוג בירושלים, עליכם להיות בוגרי תואר ראשון במתמטיקה במוצע ציונים של 75 ומעלה. הלימודים מתקיימים בשני שני מסלולים: מתמטיקה שימושית או מחקרית לקראת דוקטורט.
מכון ויצמן למדע: גם במכון ויצמן, הנמצא בחזית המחקר המדעי בארץ, ניתן ללמוד לקראת תואר שני במתמטיקה. המכון מתגאה בשורה ארוכה של תגליות וחידושים בתחומיי המתמטיקה. מסלול הלימודים בויצמן הוא משולב – לימודי מתמטיקה ומדעי המחשב. תנאי הקבלה של המכון הם יחסית גבוהים: נדרש תואר ראשון במדעים מדויקים בממוצע ציונים של 85 ומעלה וגם ראיון בוועדת קבלה. תחומיי ההתמחות במכון כוללים: אלגוריתמים, חישוביות, הסתברות, קריפטוגרפיה ותחומים נוספים.
הטכניון: על יוקרתו של הטכניון כמוסד מחקר מדעי וטכנולוגי לא צריך להרחיב את הדיבור. הלימודים בטכניון מתנהלים בשני מסלולים מרכזיים – מתמטיקה מחקרית ומתמטיקה שימושית. תחומיי הלימוד במתמטיקה מחקרית כוללים: אנליזה, אלגברה, מתמטיקה דיסקרטית ותחומים אחרים. תנאיי הקבלה הם: ממוצע ציונים של 82 לפחות בתואר ראשון. מסלול המתמטיקה השימושית הוא חלק מתכנית בין – יחידתית המשלבת בין מתמטיקה ובין תחומים אחרים, כגון: הנדסה אזרחית וסביבתית, הנדסת מכונות, הנדסה כימית ותחומים נוספים. אם אתם מעוניינים במסלול זה, תצטרכו להציג גיליון ציונים בממוצע של 85 לפחות.
שכר הלימוד זהה לשכר הלימוד לתואר שני בתחומים אחרים ועומד היום על כ- 11,000 שקלים חדשים. במסלול מחקרי ניתן לקבל מלגת לימודים בהתאם לתקציב ולהישגים הלימודיים. רבים מהמחקרים המתבצעים במסגרת המסלול המחקרי ממומנים על-ידי תקציב המגיע מחברות גדולות, ולעיתים מספיקה המלגה לכיסוי מלא של כמעט כל הוצאות היומיום. מידע מפורט יותר, תוכלו לקבל בכל אחת מהאוניברסיטאות.
[...] שיטת ההכנה למבחן כוללת את לימוד החומר עצמו, רענון הידע במתמטיקה ולימוד של מילים בעברית [...]
[...] והיא תחום מרתק במיוחד המהווה כר פורה למחקרים אקדמיים. לימודי המתמטיקה לקראת תואר ראשון נמשכים כשלוש שנים והם מחקריים במהותם. המתמטיקה כוללת [...]
[...] ואלקטרוניקה, תואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה ובפיסיקה, לימודי תואר ראשון במתמטיקה, במחשבים ובאלקטרוניקה או כל מסלול לימוד [...]
[...] במסגרת לימודי הנדסת חשמל ניתן למנות קורסים הנכללים עם לימודי מתמטיקה, פיסיקה, כימיה, הסתברות, ניהול פרויקטים ועיבוד אותות [...]
[...] כתיב, כתב לא קריא. קושי ספציפי בתחום מסויים, לדוגמא; מתמטיקה או אנגלית, קושי בתפיסה או [...]
[...] מתקיימות בחינות חיצוניות במקצועות עברית, אנגלית ומתמטיקה. כך תלמיד שלא השלים תעודת בגרות במקצועות אלה יזכה [...]
[...] לשם הפיכתם למורים בתחומי המדעים המדויקים כגון מתמטיקה, פיזיקה וכן מדעי [...]
[...] לגובר יותר ויותר. רוצים לדעת יותר? קיראו בהרחבה על: לימודי מתמטיקה לתואר ראשון עם זאת, מתמטיקאים בוגרי תארים רגילים במתמטיקה מוצאים [...]