לימודי רדיו – הדרך שלך לאולפן!
למרות מרכזיותן של רשת האינטרנט והטלוויזיה בחיינו, עדיין משמש הרדיו ערוץ תקשורת משמעותי ופופולארי ביותר. כדי להצליח בתחומה, זקוקה כל תחנת רדיו לאנשי מקצוע מתחומים שונים שיסייעו בהפקה ובהעלאת תוכניות חדשות מדי יום על "גלי האתר". בואו להבין יותר מהם לימודי רדיו ומה האפשרויות השונות בתחום?
מטרת הלימודים
תחנות רדיו שונות משדרות מדי שעה בכל ימות השבוע תוכניות רדיו בתחומים מגוונים המתאימים לקהלי יעד שונים: חדשות, תוכניות אקטואליה, תוכניות מוסיקה, תוכניות תרבות, תוכניות ספורט, תוכניות בידור ותוכניות נוספות.
על מנת להוציא לפועל את המגוון הרב של תכניות אלו, זקוקות תחנות הרדיו השונות לאנשי מקצוע מיומנים בתחום: מפיק, מגיש תוכנית, עורך תוכניות, קריין, טכנאי רדיו, שדרן, מגיש מוסיקה – הם רק חלק קטן מבעלי התפקידים הקשורים לתחום הרדיו.
משום כך, מטרתם של לימודי הרדיו היא להכשיר אנשי רדיו מקצועיים; אנשים שיוכלו להשתלב במקצועות הרדיו השונים: להפיק תוכניות רדיו, לשדר, לערוך תוכניות ברדיו או לבצע כל תפקיד אחר.
תחומי הלימוד של לימודי רדיו
במסגרת לימודי רדיו, ניתנת הכשרה תיאורטית ומעשית מקיפה לסטודנטים במקצועות הרדיו השונים.
הפקת תוכנית רדיו מסוגים שונים, עריכת תוכנית רדיו, עריכה מוסיקלית, תקשורת אלקטרונית, טכנאות רדיו, ניהול אולפן רדיו ונושאים רבים נוספים.
עם זאת, לימודי קריינות רדיו או שדרנות עוסקים מטבעם בתחום הקריינות והעברת האינפורמציה ופחות בתחומיי הרדיו האחרים; קריאת טקסטים נכונה, עקרונות הגשת תוכנית ברדיו או בטלוויזיה, אינטונציה, דיקציה, הגשת תוכנית אישית ברדיו ונושאים אחרים.
במסגרת לימודי קריינות ניתנת גם הכשרה הכוללת עבודה מעשית באולפן, שידור ודיאלוג עם אנשי המקצוע הטובים בתחום.
משך הלימודים
משך הלימודים תלוי בתחום ובהיקף הלימודים.
לימודי קריינות רדיו נמשכים לרוב בין שלושה חודשים לשנת לימודים אחת.
בתום הלימודים מוענקת לסטודנט תעודת שדרן רדיו, קריין רדיו או כל תעודה אחרת בה התמחה הסטודנט מטעם המוסד בו למד.
כמה זה עולה לנו?
עלות לימודי הרדיו תלויה במסלול הלימודים, בהיקף השעות ובמוסד הלימוד.
קורס של 60 שעות של לימוד בכיתה ובאולפן עולה בממוצע כ-5,000 ₪.
היכן לומדים לימודי רדיו?
לימודי רדיו לקראת תעודה ניתן ללמוד במכללות שונות:
- סאונד בית הספר להנדסת קול – בתחום עריכת סאונד ועריכת קול ברדיו
- המכללה למינהל – במסגרת קורסי הכשרה לשדרים ולכתבי ספורט
- המכללה לקריינות רדיו וטלוויזיה אולפני גבע
- מכללת גליל מערבי – במסלול לימודי תקשורת ולימודי עיתונאות
- מכללת "Voicebank"
- המכללה האקדמית גליל מערבי
- מכללה ללימודי רדיו של רדיו תל-אביב
- מרכז ההשתלמויות ללימודי תקשורת של ערוץ 7
בתום הלימודים יכולים הבוגרים להשתלב בשוק העבודה בתחומים שונים הקשורים לעולם הרדיו.
היום קיים היצע רחב ביותר של תחנות רדיו שונות, פרטיות וציבוריות, המאפשרות לבוגרי קריינות, שדרנות או לבוגרי לימודי רדיו אחרים להשתלב בתוכן בתחומים שונים: להגיש תוכנית אקטואליה, תוכניות ספורט, תוכניות מוסיקה, תוכניות תרבות ותוכניות אחרות.
נוסף לכך, בכל תחנת רדיו פעילה דרושים גם אנשי מקצוע אחרים שיוכלו לסייע בהעלאת תוכנית רדיו לאוויר, כדוגמת: טכנאי רדיו, עורכי תוכניות, מפיקים ובעלי תפקיד אחרים.
שלום,.
למדתי קריינות באולפני גבע לפני הרבה זמן..(כמה שנים טובות)
לצערי לא עשיתי עם זה כלום.
אשמח לקבל פרטים…
תודה.
שלום admin. את האמת את צודקת שהיום תחנות רדיו צריכים יותר ויותר כוח אדם. כל כך הרבה תוכניות מגניבות ישנם שתמיד יש מה לשמוע בדרך לעבודה בבוקר. תחנות רדיו התפתחו בעידן המודרני כמו כל דבר אחר. ואם פעם הייתה מטרת התוכנית כלשהי היא ללמד שפה עברית את עולים חדשים, אז היום מטרה היא אחרת לגמרי..