לימודי ייעוץ חינוכי לתואר ראשון או שני
בואו להכיר מקרוב את מסלולי הלימוד לתואר ראשון או שני בלימודי ייעוץ חינוכי. מהם תנאי הקבלה ואיפה מומלץ ללמוד? ליחצו כאן למידע ופרטים מלאים…
לימודים בתחום הייעוץ החינוכי נועדו להכשיר יועצים חינוכיים למוסדות הלימוד השונים בישראל, החל מגילאי גן חובה דרך בתי הספר, התיכונים, מכללות, אוניברסיטאות וכל מוסד חינוכי נוסף.
יועצים אלה מסייעים לתלמידים להתמודד עם בעיות בהן הם נתקלים במהלך התפתחותם, אם בתחום האישי, חברתי ואם במסגרת התפתחותם המקצועית וכמובן שבתחום הלימודים בכלל. בכל מוסד חינוכי מוכר בישראל פועל יועץ חינוכי אחד לפחות.
הייעוץ כולל תכנון ופיתוח של תכניות שיהוו כלים לבית הספר במצבים בהם נדרשת התערבות (תכניות התפתחותיות כמו גם מניעתיות) ייעוץ שוטף במצבי חירום וסיוע לכל הגופים המעורבים בתהליך הלמידה של הילד, לרבות המורים, ההנהלה וההורים.
בשנים האחרונות החל תחום הייעוץ החינוכי לחול גם על ילדים בגיל הרך, כלומר על ילדי הגנים. היועצים החינוכיים, אשר מהווים חלק ממערך השירות הפסיכולוגי, מייעצים בשוטף לגננות באשר לטיפול בילדים ופותרים בעיות ספציפיות המתגלות במהלך שהות הילדים בגן, מהבחינה ההתפתחותית והחברתית כאחד.
מסלולי הלימוד השונים – לימודי ייעוץ חינוכי
הלימודים בתחום מוצעים במסלול תואר ראשון וכן במסלול תואר שני. הלימודים לתואר ראשון בתחום הייעוץ החינוכי מתבצעים לרוב במסגרת תואר ראשון בחינוך ונפרשים על פני שלוש – ארבע שנים. חלק מהמכללות מציעות שני מסלולי לימוד: בוקר או ערב, לבחירת הסטודנטים.
בכדי לעסוק בתחום הייעוץ החינוכי על המועמד לסיים בהצלחה לימודי תואר שני לייעוץ חינוכי (M. Ed). התוכנית לתואר שני נפרסת על פני שנתיים ובסיומה נדרשים הסטודנטים להגיש פרויקט גמר.
במהלך הלימודים רוכשים הסטודנטים השכלה בנושאים רבים ביניהם: מודלים לקבלת החלטות, אבחון דינאמי, יחסי הגומלין בית המשפחה לבית הספר, התמודדות במצבי לחץ ומשבר, פסיכופתולוגיה (התנהגויות פסיכולוגיות אשר חורגות מהנורמה), טיפול בילדים עם צרכים מיוחדים, התנהגות ארגונית, תקשורת בין אישית ועוד.
קירוא בהרחבה על: חינוך לגיל הרך
במהלך התואר השני מושם דגש על הכשרתו של הסטודנט לעבודה מעשית כאיש מקצוע וכגורם מייעץ.
תנאי קבלה ללימודי יעוץ חינוכי
תנאי קבלה לתואר ראשון בחינוך משתנים בין מוסד לימודים אחד למשנהו, כאשר האוניברסיטאות דורשות ממוצע בגרות של 90 לפחות וכן ציון משתנה במבחן פסיכומטרי (תלוי איפה תבחרו ללמוד).
תנאי מקדים לקבלה לתואר שני בתחום הייעוץ החינוכי, הוא סיום בהצלחה של תואר ראשון בלימודי ייעוץ חינוכי או בהוראה רב תחומית בציון ממוצע של 85 לפחות.
כמו כן נדרשים המועמדים להציג תעודת הוראה וניסיון מעשי בעבודה חינוכית של 3 שנים לפחות. מועמדים אשר חסרי תעודת הוראה ידרשו להשלים את הלימודים לתעודת הוראה.
קיראו בהרחבה על: לימודי חינוך
סוג התעודה והתואר הנכסף לבוגרי מסלול לימודי ייעוץ חינוכי
בסיום הלימודים לתואר ראשון יהיו הסטודנטים זכאים לתואר B.A. או B.Ed . בסיום הלימודים לתואר שני מוענק לבוגרים תואר M.A. (מוסמך) או תואר M.Ed בייעוץ חינוכי (לבעלי תעודת הוראה).
בנוסף, התמחות בייעוץ חינוכי במסגרת תואר שני לפסיכולוגיה תעניק לסטודנטים תעודת M.S. .
איפה בישראל אפשר ללמוד יעוץ חינוכי?
את התואר הראשון והשני ללימודי יעוץ חינוכי ניתן ללמוד במגוון רחב של מכללות ולדוגמא: המכללה האקדמית גליל מערבי (תואר ראשון), מכללת אורנים (מסלול תואר שני), בית הספר לחינוך- בית ברל (מסלול תואר שני), המכללה האקדמית עמק יזרעאל (M.A. בייעוץ חינוכי), אוניברסיטת תל אביב (תואר שני) והמרכז ללימודים אקדמיים (M.A. בייעוץ חינוכי).
כמה עולה ללמוד לתואר בייעוץ חינוכי ומה עושים אחרי?
עלות שנת לימוד אחת באוניברסיטה היא כ- 9000 ₪ כאשר המחיר במכללות הפרטיות יכול להגיע אף לפי 2 ממחיר זה, לשנה אחת.
בסיום התואר השני נפתח בפני הבוגרים מגוון אפשרויות תעסוקה – החל מהשתלבות במערכת החינוך כיועצים חינוכיים ועד שילובם בגופים פרטיים וציבוריים נוספים כיועצי חינוך במסגרת מוסדות לימוד.
קיראו בהרחבה על: תואר שני בייעוץ ופיתוח ארגוני