לימודי חינוך גופני – הוראת ספורט
בעקבות התגברות המודעות לנושא טיפוח הגוף, הפכו בשנים האחרונות גם לימודי החינוך הגופני לפופולאריים ביותר מתוך הכרה, כי מעבר להנאה הרבה המתלווה לפעילות הגופנית ולתחושות הנעימות הקשורות בה, היא בעלת חשיבויות רבה ביותר לכל אחד ואחד מאיתנו.
מטרת הלימודים
בעשורים האחרונים גברה מאוד המודעות לחשיבות השמירה על הבריאות, על טיפוח הגוף ועל אורח חיים נכון.
מסיבה זו ומסיבות אחרות, הפכה הפעילות הגופנית לחלק בלתי נפרד מחייהם של רבים מאיתנו.
היום אנו יודעים, כי באמצעות הקפדה על פעילות גופנית סדירה ניתן לשמור על משקל מאוזן, על גזרה חטובה ועל הבריאות, לעודד את פעילותה של המערכת החיסונית ולשפר את התפקוד הגופני והנפשי כאחד.
מטרתם של לימודים אקדמיים במסלול חינוך גופני היא להכשיר סטודנטים בענפי הספורט וטיפוח הגוף ולהכינם לקראת השתלבות במסגרות חינוך פורמאליות ובלתי פורמאליות כמדריכים, כיועצים וכמורים לספורט.
לרוב נדרשים הסטודנטים לחינוך גופני לרכוש השכלה גם בהוראת הספורט ולהשתלב בלימודים לקראת קבלת תעודת הוראה.
ניתן ללמוד לקראת תואר ראשון בחינוך (.B.A) או לקראת תואר ראשון בחינוך והוראה (B.Ed) במסגרתם מוענקת תעודת הוראה במקביל לתואר אקדמי בספורט.
היכן לומדים חינוך גופני?
לקראת תואר ראשון בחינוך גופני ניתן היום ללמוד במכללות רבות ברחבי הארץ.
ישנן מכללות המתמחות בתחומי החינוך הגופני או מכללות רב תחומיות הכוללות מסלולי לימוד שונים לתואר ראשון בחינוך והוראה כולל התמחות בחינוך גופני.
מכללת "קיי" לחינוך, מכללת וינגייט לחינוך גופני ולספורט על שם זינמן, מכללת סמינר הקיבוצים, מכללת גבעת וושינגטון ומכללת אוהלו בקצרין לחינוך, לתיירות ולספורט הן רק חלק קטן מהמכללות בהן ניתן ללמוד לקראת תואר ראשון בחינוך גופני.
תחומי הלימוד בחינוך גופני
מרבית המכללות התמחות בתחומי החינוך הגופני מתמקדות בהכשרת מורים ומדריכים להוראת החינוך הגופני, החל משלב הילדות וכלה בשלבי הבגרות והזקנה.
לרוב כוללות תוכניות הלימודים לקראת תואר ראשון בחינוך גופני במכללות השונות לימודים יישומיים לצד העמקת הידע התיאורטי בתחום.
הלימודים מקיפים קשת רחבה של תחומים ונושאי לימוד שונים, כדוגמת:
- פיסיולוגיה
- אנטומיה
- רפואה
- חינוך
- סוציולוגיה
- פסיכולוגיה
- התפתחות פיסית ומנטאלית של ילדים
- פסיכולוגיה של הספורט
- מיומנויות הוראה
- פסיכולוגיה של החינוך
- מנגנוני הגוף האנושי
- שיטות מחקר
- הסתברות וסטטיסטיקה
תנאי קבלה ללימודי חינוך גופני
תנאי הקבלה ללימודי חינוך גופני משתנים בין המכללות השונות, עם זאת, ברוב המקרים נדרשים המועמדים להציג תעודת בגרות מלאה ולעבור מבחן פסיכומטרי.
ישנן גם מכללות בהן מתבקשים המועמדים ללימודים להשתתף בראיון קבלה אישי עם ראשי החוג.
משך הלימודים
הלימודים לקראת תואר ראשון בחינוך גופני, נמשכים לרוב בין שלוש לארבע שנות לימוד בהתאם למוסד, לתחום ולהיקף הלימודים.
סטודנטים שסיימו את לימודי התואר הראשון בתחומי החינוך יכולים להשתלב בהוראת חינוך גופני בבתי ספר, בחוגים, בגנים, בקייטנות ובמתנסים.
נוסף לכך, יכולים בוגרי לימודי חינוך גופני לעבוד כמאמנים וכמדריכי כושר באופן עצמאי במכוני ספורט ובחדרי כושר בשוק הפרטי.
[...] בעיקר למועמדים בעלי כושר גופני מפותח. קיראו על חינוך גופני. כדי לבחור במסלול המתאים, מומלץ ביותר להתייעץ עם מומחה [...]
האם כדי לי ללמוד את זה גם אם אני לא בכושר טוב?