לימודי תקשורת חזותית – מידע מקיף על אפשרויות לימוד
אחד הדברים היפים בלימודי תקשורת חזותית הוא שאפשר לקחת אותם לכל כיוון שתרצו. מעוניינים להתמקד בעיצוב? פנו למכללה לעיצוב. מתעניינים בהיבט ההנדסי? יש אפשרות ללימודי הנדסאי.
לימודי תקשורת חזותית נערכים במוסדות רבים בארץ, החל מבתי ספר גבוהים לאמנות וכלה במכללות רבות לעיצוב ולהנדסה.
תקשורת חזותית בישראל הופכת עם השנים למקצוע מבוקש בשל סביבה עתירת תמורות טכנולוגיות וצורך להדביק קצב עם שינויים בתקשורת הוירטואלית והויזואלית שלנו ככלל.
לימודים בתחום תקשורת חזותית מכשירים את הסטודנט להתמודד ולייצר בסביבה דינמית ומגוונת של פלטפורמות דיגיטליות ופיזיות.
המעצבים ישתלבו בשוק עיצוב הכרזות הפרסומיות, עיצוב מותגים לחברות גדולות וליחידים, עיצוב ספרים ואיור ספרי ילדים, עיצוב תוכנות מחשב וכל מה שנדרש בחברה הממתגת את עצמה באמצעים ויזואליים.
עלות הלימודים
שכר הלימוד האוניברסיטאי עומד על בין 9800 ל 12000 בממוצע. השכר משתנה בהתאם למכללה והוא מותנה גם במוסדות לימוד אחרים עמם מכללה מסויימת משתפת פעולה.
לשכר הלימוד על הסטודנט להוסיף דמי הרשמה המשתנים ממוסד למוסד, אך נעים לרוב בין בין 400 ל700 שקלים לפחות (שנקר, בצלאל ועוד). דמי הרישום אינם מוחזרים עם ביטול ההרשמה.
תנאי קבלה
על המועמד להיות בעל תעודת בגרות או זכאות לתעודת בגרות, ציון פסיכומטרי (לא חובה בכל המוסדות), תעודת שירות או פטור מהצבא וכן עליו לעבור בחינות קבלה.
לרוב יכללו בחינות הקבלה ראיון אישי, הצגת תיק עבודות (לא בכל מוסד), ועדת קבלה, שיעורי בית, מבחנים מעשיים ושיקולים נוספים על פי המוסד.
לעיתים יש צורך לעבור מכינה לעיצוב. קיימות מכינות (כמו סטודיו B6) המכשירות מתעניינים בלימודים על ידי קורסים המקנים להם ידע בסיסי אודות עולם העיצוב יחד עם הכשרות ממוקדות בתחומים הרלוונטיים וכן הכנת תיק עבודות.
מה כוללים הלימודים?
לימודי תקשורת חזותית נפרשים על פני ארבע שנים בדרך כלל, כאשר יש מסלולים יותר אינטינסיביים של שנתיים או שלוש שנים (מכון אבני, חשיפה ומכללות אחרות).
התואר המתקבל הוא תואר ראשון בעיצוב או תואר בתקשורת חזותית. בנוסף ניתן ללמוד לתעודת הנדסאי בהתמחות בעיצוב או בתקשורת חזותית, על פי המוסד בו לומדים.
כאשר הלימודים נמשכים ארבע שנים, השנתיים הראשונות מוקדשות בדרך כלל ללימודי הבסיס בעיצוב וכוללים היכרות עם עולם המונחים, התוכנות הגרפיות, המדיות השונות וכלים אמנותיים שונים. קיראו על לימודי עיצוב באופן כללי.
במכללת סמינר הקיבוצים, לדוגמא, כאשר התואר משולב עם תעודת הוראה המגמה כוללת גם לימודיים עיוניים רחבים בתחומי האמנות וההומניזם.
שתי השנים האחרונות ללימודים כוללות את ההתמחות לפי בחירת הסטודנט (מדיה אינטראקטיבית, ניהול אמנותי, עיצוב טיפוגרפי, שיווק ופרסום ועוד) ואת שיא הלימודים שהוא בחינת הגמר בפרויקט נרחב, שגם מהווה את כרטיס הביקור של הסטודנט לשוק העבודה של מעצבים בוגרי תקשורת חזותית.
מוסדות לימוד עם חוגי עיצוב או לימודי תקשורת חזותית:
- שנקר – לימודים של ארבע שנים המקנים תואר בוגר בעיצוב בהדגשת תקשורת חזותית.
- חשיפה – לימודים של שנתיים או שלוש שנים המקנים תעודת סיום מטעם בית ספר חשיפה.
- בצלאל – לימודים של ארבע שנים המקנים תואר בוגר בעיצוב.
- המכון הטכנולוגי חולון – לימודים של ארבע שנים המקנים תואר בוגר בעיצוב.
- מכינה סטודיו B6 – לימודים של שלושה סמסטרים המקנים תעודת בוגר קורס עיצוב תקשורת חזותית.
- מכללות אורט – לימודים של שנתיים או שלוש המקנים תעודת הנדסאי בעיצוב תקשורת חזותית.
- סמינר הקיבוצים – לימודים של ארבע שנים המקנים תואר משולב בעיצוב ובהוראה.
- מכללת עמק יזרעאל – לימודי ארבע שנים המקנים תואר בוגר בלימודים רב תחומיים ותעודת מעצב גרפי של בית הספר גורן.
- מכון אבני – לימודי ארבע שנים או שנתיים במתכונת ערב המקנים תואר בוגר במדעי הרוח והחברה של האוניברסיטה הפתוחה.
- בית הספר להנדסאים של הטכניון, ספיר, עמל (כולם במסגרת לימודי תעודה של הנדסאי), תלתן, אסכולה ועוד.
[...] This post was mentioned on Twitter by Visual Communication. Visual Communication said: לימודי תקשורת חזותית – לימודי תואר, הנדסאי וקורסים: בלוג לימודים – תקשורת חזותית היא מקצוע מאוד מגוון, אשר ניתן לל… http://bit.ly/aILBVt [...]
[...] לימודי תקשורת חזותית – לימודי תואר, הנדסאי וקורסים [...]
מה ששכחו לציין בכתבה וחשוב להדגיש, תקשורת חזותית לא מחייבת אתכם לעבוד דווקא בחברה או בעסק, אתם יכולים גם לעבוד באופן עצמאי ואפילו כפרילנסרים, מה שאומר שכבר בזמן הלימודים אפשר לעסוק בתחום, בקטן. זה יתרון עצום למי שרוצה לרכוש מידע וניסיון.