ראשי » לימודי מחשבים

לימודי מחשבים


מקצועות המחשב למיניהם מהווים אטרקציה לסטודנטים רבים. לימודי מדעי המחשב, קורס טכנאי מחשבים, שפות תיכנות ועוד… בעמוד זה תמצאו את כל המידע על לימודי מחשבים בישראל, במכללות, באוניברסיטה הפתוחה, לימודי תעודה, קורסים פרטיים ומקצועיים ועוד.

לימודי מדעי המחשב

תעשיית ההייטק במדינת ישראל היא מהמשגשגות בעולם, גם בימים קשים אלה. חברות סטארט-אפ לא מעטות ומהמובילות בעולם הוקמו על-ידי בוגרי החוג למחשבים בארץ ורבים מהרעיונות בתחום הם פרי מחשבתם של סטודנטים מבריקים למחשבים.

לכן, מטבע הדברים ולמרות המשבר הכלכלי, תחום המחשבים הוא אחד מהמובילים בארץ ובעולם והוא, ללא ספק, גם זה שיעצב את פני העתיד.

גם היום הלימודים בחוג למדעי המחשב הם עדיין מבוקשים ביותר.

מטרתם של הלימודים בחוג למדעי המחשב איננה, כפי שנהוג לחשוב, ללמוד שפות תכנות אלא לספק כלים תיאורטיים והבנה מעמיקה של תחום המחשבים.

לימודים בתחום מדעי המחשב נמשכים לרוב כשלוש שנים, מבוססים בעיקרם על מדעי המתמטיקה וכוללים כמה מסלולים מרכזיים:

לימודים לקראת תואר ראשון שבסופם מקבלים הבוגרים תואר ראשון (B.A), תואר ראשון במדעים (B.Sc) או תואר ראשון בטכנולוגיה (BTech).

ישנו מסלול לימודים נוסף הנמשך ארבע שנים שבסופו מקבלים הבוגרים תואר מוסמך למדעים; מסלול זה מכשיר מהנדסי מחשבים שיעסקו בתכנון, בתפעול, בניהול של מערכות מידע ממוחשבות ובארגון של מסגרות כלכליות ותעשייתיות גדולות.

תנאי קבלה ללימודי מחשבים

תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד. עם זאת, במרבית המוסדות תצטרכו להציג תעודת בגרות בממוצע ציונים של למעלה מ-90 ופסיכומטרי בציון של למעלה מ-600.

ככלל, לימודי מחשבים מתאימים למי שיש לו נטייה ריאלית, חשיבה לוגית טובה, יכולת הפשטה ויכולת לעבוד עם מערכות מורכבות מאוד.

תוכן הלימודים במסלולי לימוד למדעי המחשב

בשנת הלימודים הראשונה לומדים הסטודנטים בעיקר מתמטיקה הקשורה באופן ישיר לתחום המחשבים: אלגוריתמים, חשבון דיפרנציאלי ואינטגראלי, קומבינטוריקה, אלגברה, לוגיקה ותורת הקבוצות, מודלים חישוביים ונושאים נוספים.

מרבית הנושאים הנלמדים בשנה הראשונה לא ישמשו את הסטודנטים מאוחר יותר, שכבר יקלטו בתחומים שונים בשוק העבודה.

בשנה השנייה והשלישית יעסקו הלימודים בתחומים תיאורטיים שונים הקשורים באופן ישיר למדעי המחשב: מבואות לתכנות, מערכות הפעלה, מבני נתונים, ארגון המחשב ורשתות מחשבים, בינה מלאכותית, מעט גרפיקה ממוחשבת ונושאי בחירה אחרים.

לתחומיי החומרה השונים מוקדשת מעט תשומת לב במסגרת לימודי מדעי המחשב, ומי שמעוניין להתמחות דווקא בתחומים אלה יצטרך ללמוד הנדסת מחשבים או הנדסת אלקטרוניקה.

לעומת האוניברסיטאות, תוכניות הלימודים במכללות השונות בתחום מדעי המחשב, הן יישומיות יותר וכוללות שפות תכנות רבות, התמחות במסלולים שונים כדוגמת, מסד נתונים או היבטים בין-תחומיים, כדוגמת ביו-אינפורמטיקה.

תמיד חשוב להמשיך ולהתעדכן

גם אם סיימתם תואר ראשון במדעי המחשב וכבר מצאתם עבודה אטרקטיבית, כדאי שתדעו כי תחום המחשבים הוא התחום הדינאמי ביותר בשוק העבודה, והוא מתפתח ומתעדכן כל העת. לכן, חשוב מאוד לא לנוח על זריי הדפנה אלא להמשיך ולהתקדם כל הזמן.

תארים מתקדמים בתחום מדעי המחשב

תואר שני ושלישי בתחומיי החשבים הוא בעיקרו תיאורטי ומתאים למי שיש לו עניין אמיתי במחקר בתחומיי המחשב ולא למי שמתרכז בתכלית מקצועית ומעשית.

ישנם בוגרי מחשבים המעדיפים ללמוד לתואר שני בתחומים אחרים, כדוגמת מינהל עסקים, שיכולים לסייע להם להתקדם בקריירה.

כל מוסדות הלימוד שמציעים לימודי מחשבים בכל מקום בישראל!

לסיכום בנושא תואר במחשבים או לימודי מחשב בכלל…

אנו ממליצים לכל מי שהחליט ללמוד לתואר ראשון במחשבים או פשוט לעבור קורס מחשבים, לקרוא ולהתעניין כמה שיותר. מכללות ואוניברסיאות רבות בישראל מציעות מסלולי לימוד מגוונים.

לא כל מסלול לימודים מתאים לכל סטודנט ולא בכל מקום מלמדים את מה שמעניין אותך. זיכרו כי חוות דעתם האוביקטיבית של סטודנטים, בוגרי קורסים ותארים במחשבים יוכלו להיות המדד הטוב ביותר לאיכות ולרמת הקורס שאליו אתם שוקלים להרשם.

Share/Save/Bookmark